2024. február 23.
Cloud

A Devertix megszerezte az ISO 27001 tanúsítványt

Author photo
Devertix
Team

Az informatikai cégek számára különösen nagy kihívás az ügyfeleik- és saját adatainak védelme. Óriási károkat tud okozni egy rosszul kiválasztott jelszó, egy téves kattintás, számtalan példát láttunk erre Magyarországon és a tágabb környezetünkben is az utóbbi években. Emiatt azon túl, hogy folyamatosan ügyelnünk kell arra, hogy kövessük a legjobb adatbiztonsági gyakorlatokat, úgy döntöttünk, hogy folyamatainkat auditálva még egy szintet léptünk, és megszereztük az ISO 27001 tanúsítványt.

Mi is az ISO 27001 tanúsítvány?

Az ISO 27001 vagy ISO/IEC 27001 egy nemzetközileg elismert információbiztonsági szabvány, mely a biztonsági menedzsment rendszerek kialakítását, bevezetését, működtetését és folyamatos fejlesztését írja elő. Ez a tanúsítvány nem csupán egy újabb papírdarab vagy plecsni, sokkal inkább az igazi szakértelmet jelzi az adatbiztonság terén. Így a szemünkben az ISO 27001 tanúsítvány megszerzése nem csupán egy szakmai elismeréssel ér fel, de büszkék vagyunk arra, hogy ezentúl, ügyfeleink és partnereink is nagyobb biztonságban érezhetik adataikat.

Az ISO 27001 legfőbb alapelvei

  • Bizalmasság: az információ védve van a jogosulatlan nyilvánosságra hozataltól
  • Rendelkezésre állás: az információ szükség esetén hozzáférhető
  • Sértetlenség: az információk pontosak és teljesek
  • Hitelesség: a felhasználók és a rendszerek azonossága ellenőrizhető

A szabvány kiemelt követelményei:

  • az információbiztonsági kockázatok azonosítása és értékelése,
  • a kockázatok csökkentése érdekében, a cég alkalmas kell legyen az ellenőrzések végrehajtására,
  • fontos ezen ellenőrzések hatékonyságának a folyamatos felülvizsgálata.

Az ügyfeleink számára az ISO 27001 tanúsítvány garancia arra, hogy a vállalat komolyan veszi az adatbiztonságot és cégünk minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az ügyféladatokat megfelelően védje.

Az ISO 27001 által előírt szigorú biztonsági intézkedések és folyamatok segítenek csökkenteni az adatvesztés, adathalászat és egyéb kiberbiztonsági fenyegetések kockázatát, azaz csökkenti a biztonsági kockázatokat.

Az adatvédelmi előírások egyre szigorúbbá válnak világszerte. Ám az ISO 27001 tanúsítvány birtokában, cégünk bizonyítottan megfelelni ezeknek a követelményeknek és jogi előírásoknak. Ezáltal ügyfeleink is nagyobb biztonságban vannak, kevésbé kell tartaniuk az esetlegesen jogi problémáktól vagy büntetésektől az adatvédelmi szabályok megsértése miatt.

Az adatbiztonság ma már nem luxus, hanem elengedhetetlen része minden vállalat működésének. Így az ISO 27001 tanúsítvány megszerzése részünkről egy hosszú távú befektetés a jövőbe. Ennek megléte azt jelzi, hogy cégünk felkészült és teljes mértékben elköteleződött az adatvédelem mellett, ennek fényében mindent megteszünk, hogy mindennapi munkánk során is gondosan odafigyeljünk ügyfeleink adataira.

Ha szeretnél meggyőződni arról, hogy az adataid biztonságban vannak a felhőben, ajánljuk az AWS Well Architected programját, amely keretében felmérjük az AWS által kidolgozott legjobb gyakorlatok mentén infrastruktúrádat és javaslatot teszünk, vagy kijavítjuk a feltárt hiányosságokat. Ha most indulnál el a felhőben és szeretnéd biztonságos környezetben elindulni már az első pillanattól kezdve, akkor neked találták ki az AWSome Start programot. A programot, a szakértőink által kiválasztott cégek most ingyenesen vehetik igénybe, Magyarországon elsőként a Devertix-en keresztül!


AWS book

AWS Cloud Computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!