DevOps praktikák, fejlesztési fortélyok és mindenféle remek ötlet

A Devertix tagjainak gondolatai technológiáról, fejlesztésről, webes megoldásokról. Jó olvasgatást!

iso27001

Az informatikai cégek számára különösen nagy kihívás az ügyfeleik- és saját adatainak védelme. Óriási károkat tud okozni egy rosszul kiválasztott jelszó, egy téves kattintás, számtalan példát láttunk erre Magyarországon és a tágabb környezetünkben is az utóbbi években. Emiatt azon túl, hogy folyamatosan ügyelnünk kell arra, hogy kövessük a legjobb adatbiztonsági gyakorlatokat, úgy döntöttünk, hogy folyamatainkat auditálva még egy szintet léptünk, és megszereztük az ISO 27001 tanúsítványt.

GenAI

Pánikoló amerikai zenészek. Egy mesterséges intelligenciával létrehozott, fotóversenyen első helyezést elérő kép. Pár perces sci-fi mozifilm, amelyet egy ember rakott össze néhány napnyi munkával. Vajon mi a közös a fenti, az elmúlt hónapokból származó hírekben? Mindegyikben döntő szerepet játszik a generatív AI, ami arra készül, hogy felforgassa, de legalábbis megváltoztassa a munkafolyamatainkat. Ideje erre felkészülni!

kubernetes

Mi is az az ArgoCD? Miért érdemes használnunk Kubernetes környezetbe történő deployment esetén a "hagyományos" CI/CD megoldásunk helyett? Hogyan működik pontosan és mik az előnyei más megoldásokhoz képest? Miért lehet érdemes kiváltanunk vele akár a GitLabba, akár más verziókezelőnkbe épített CD megoldásunkat? Miért és mitől lesz az ArgoCD-t használva hatékonyabb mind a cégünk, mind pedig a fejlesztőcsapatunk? Ezekre a kérdésekre most mind választ kapsz Tabajdi Peti Cloud Engineer-től, miközben a GitOps alapvetései is szóba kerülnek.

AWS book

AWS Cloud Computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!