Well-Architected Keretrendszer és ElemzésAz AWS által kifejlesztett Well-Architected Keretrendszer a kiemelkedő teljesítményű, biztonságos és költséghatékony infrastruktúra tervezését és fejlesztését támogatja. A Well Architected Elemzés (WAR) olyan minősített partnerek végezhetik el, mint a Devertix. Ha vállalod a feltárt hibák javítását, a jelentés és a javítás is ingyenes lehet!

AWS Advenced Tier Services jelvény
AWS Amazon RDS Delivery jelvény
AWS Publi Sector jelvény
AWS Immersion Day jelvény
AWS Well-Architected Partner Program jelvény

Szeretnél gyorsítani az innováción miközben csökkented a költségeidet? A felhőbe költözés első lépése általában az úgynevezett “lift and shift” módszerrel történő költöztetés, amikor a korábbi szerver alapú környezetből hasonló paraméterű, már felhőben működő szerverkörnyezetbe mozgatjuk át a szolgáltatásokat.Ez sajnos ilyen formában messze nem használja ki a felhőszolgáltatások előnyeit, emiatt fontos, hogy mihamarabb elkezdődjön az optimalizáció. De honnan tudod, hogy optimális-e a kialakított rendszer? Ebben segít a Well-Architected Elemzés, ami nem csak a hibákat tárja fel, hanem segít az optimalizálásban is.

A Well-Architected keretrendszer 6 pillére


Szorosan kapcsolódva az AWS Well-Architected keretrendszeréhez Well-Architected jelentésünk hat kulcsfontosságú területen értékeli a felhőmegoldásodat:

üzemeltetés

Üzemeltetési hatékonyság


A felhőstratégia alapvető célja az üzleti eredmények javítása, az ügyfelek és az üzleti eredmény növelése. Üzemeltetési folyamataidat az iparági legjobb gyakorlatokkal összehasonlítva vizsgáljuk meg és értékeljük ki. Segítünk a hiányosságok azonosításában és javaslatokat teszünk a mérésre, monitorozásra és a folyamatos fejlesztésre.

security

Biztonság


Minden informatikai rendszer folyamatos és változatos fenyegetéseknek van kitéve, amivel felhőbiztonsági stratégiánknak folyamatosan lépést kell tartani. Ebben segít az automatizált monitorozás és helyreállítás, naplózás, nyomkövetés, valamint folyamatos kockázatmenedzsment stratégiák kidolgozása.

Költségoptimalizálás

Költségoptimalizálás


Ahhoz, hogy valóban megítéljük a felhőstratégia hatékonyságát, világosan meg kell értenünk üzleti céljaidat. Az együttműködésünk keretében összehasonlítjuk felhős költségeidet a megtermelt üzleti értékkel. Fontos megértenünk ehhez például, hogy a piacra kerülés sebességét szeretnéd növelni, vagy a költségeket szeretnéd inkább csökkenteni?

Teljesítményhatékonyság

Teljesítményhatékonyság


A felhő nem statikus, folyamatosan fejlődik új képeségekkel, szolgáltatásokkal bővül. Tudod tartani a lépést a változásokkal? Kihasználhatod az AWS felhőszolgáltatásainak folyamatosan fejlődésében rejlő lehetőségeket a rendszered időszakos felülvizsgálatával. Egy adott rendszer optimális megvalósítása mindig az egyedi célok, adottságok és lehetőségek függvénye. A jól megtervezett rendszerek vegyes megoldásokra építenek és különböző funkciókat használnak a teljesítményjavítás érdekében.

Megbízhatóság

Megbízhatóság


A szolgáltatás kiesése komoly üzleti veszteséget okozhat. Felmérjük, hogy a megoldásod mennyire képes dinamikusan erőforrásokat használni, okozhat-e problémát egy hibás konfiguráció vagy hálózati beállítás. Felmérjük, hogy egy kiesés esetén milyen gyorsan tud helyreállni a rendszer és javaslatokat teszünk arra vonatkozóan, hogyan tudod ellenállóbbá tenni az infrastruktúrád.

Fenntarthatóság

Fenntarthatóság


A fenntarthatósági szempontnál arra összpontosítunk, hogy minimalizáljuk a felhő üzemeltetésének környezeti hatásait és növeljük az energiahatékonyságot. Kulcsfontosságú kérdés a fenntarthatóság közös felelőssége, ennek érdekében törekszünk az erőforrások optimalizálására.

A FOLYAMAT

Hogyan készítjük el a Well Architected jelentést?

A legfontosabbal kezdjük: Hogyan kerülheted el, hogy fizetni kelljen érte?

A Well Architected jelentés elkészítése nettó 1 500 000 forintba kerül, amely magában foglalja az összes, alábbiakban bemutatott lépést, beleértve a felmérést, az értékelést és a feltárt hiányosságok szükséges mértékű javítását ahhoz, hogy jogosult legyél 5000 dollár értékű AWS creditre, amelyet teljes mértékben lefogyaszthatsz a vizsgált AWS fiókban.

Nem elég tehát a jelentés megrendelése, a feltárt súlyos hiányosságok legalább 45%-át javítani is kell ezt követően, viszont ezért külön már nem kell fizetned.

1.

Felmérés


Egyeztetünk az üzleti célokról, a felmérni kívánt AWS fiókról, dokumentáljuk az architektúrát és kérdéseket teszünk fel a Well Architected keretrendszer előbbiekben bemutatott pillérei alapján.

Résztvevők

 • Devertix Cloud Architect
 • Devertix Account Executive
 • A te csapatod

Szükséges idő

 • 1-2 óra
2.

Well-Architected vizsgálat


A Well Architected keretrendszer eszközei segítségével felmérjük és értékeljük a felhőben kialakított architektúrád, azonosítjuk az esetleges hiányosságokat és javaslatot teszünk innovatív megoldások bevezetésére. Közvetlenül kommunikálunk azokkal a kollégáiddal, akik a jelenlegi környezetet karbantartják és fejlesztik, hogy teljes körű képünk legyen a folyamatokról.


Résztvevők

 • Devertix Cloud Architect
 • A te csapatod


Szükséges idő

 • 2 óra
3.

Elemzés bemutatása


Bemutatjuk az elemzést és annak megállapításait, elmagyarázzuk, hogy mi-mit jelent pontosan. A jelentés tartalmazza egyaránt a megfelelőségeket, hiányosságokat. Együtt priorizáljuk a kritikus problémákat, és tervet készítünk legalább 45%-uk javítására.

Résztvevők

 • Devertix Cloud Architect
 • A te csapatod
 • Devertix Account Executive

Szükséges idő

 • 1 óra
4.

Lépj velünk kapcsolatba!


A Well-Architected Keretrendszer nem csak arra alkalmas, hogy felülvizsgáljuk az AWS-ben már futó szolgáltatásaidat. A keretrendszer beépíthető a fejlesztés és az üzemeltetés mindennapi folyamatába is. Ha szeretnéd megismerni hogyan, lépj velünk kapcsolatba!

SZERETNÉL TÖBBET TUDNI A WELL-ARCHITECTED KERETRENDSZERRŐL?

Lépj velünk kapcsolatba!

AWS book

AWS Cloud Computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!