2024. június 19.
AI / GenAI

Jót tesz az üzletnek a generatív AI – tudd meg, hogyan!

Author photo
Devertix
Team

Pánikoló amerikai zenészek. Egy mesterséges intelligenciával létrehozott, fotóversenyen első helyezést elérő kép. Pár perces sci-fi mozifilm, amelyet egy ember rakott össze néhány napnyi munkával. Vajon mi a közös a fenti, az elmúlt hónapokból származó hírekben? Mindegyikben döntő szerepet játszik a generatív AI, ami arra készül, hogy felforgassa, de legalábbis megváltoztassa a munkafolyamatainkat. Ideje erre felkészülni!

A mesterséges mestersége

A világ más napra ébredt 2022. november 30-án, de ezt akkor még kevesen sejtették.


Másfél éve, ugyanis az OpenAI ezen a napon tette publikussá a ChatGPT-3.5 chatbotját, amely egy csapásra megismertette a szélesebb közönséggel is a generatív AI fogalmát és az OpenAI ezen a napon tette publikussá a ChatGPT-3.5 chatbotját, amely egy csapásra megismertette a szélesebb közönséggel is a generatív AI fogalmát és az abban rejlő lehetőségeket.

Azóta természetesen az üzleti világot is egyre jobban érdekli: mégis, hogyan profitálhatnék a nagy nyelvi rendszerek mintafelismerő, kontextusfelismerő, hihetetlenül gyors adatfeldolgozó és változatos generálóképességéből? Egyáltalán, melyik algoritmusmodellt válasszam, és legfőképp: hogyan tudnám ezt a céges működésem szolgálatába állítani?

A generatív, vagyis szöveget-képet-videót-zenét-programot létrehozó AI már nem egy távoli lehetőség, hiszen egyszerűen elérhető – például rajtunk, a Devertixen keresztül.

Szövegtől a kódig: komplex Amazon-megoldások

A hétköznapi felhasználáson túl ma már az üzleti élet szereplői is megtalálják a számításukat az AWS portfóliójából. Olyan megoldásokról van szó, amelyek könnyen beilleszthetők egy-egy vállalat tevékenységébe. A generatív AI eszközök, mint az Amazon Bedrock, az Amazon Q Business, vagy a korábban CodeWhispererként ismert Amazon Q Developer ezekre nagyszerű példák. Képgenerálás, céges dokumentációkon betanított saját, vállalati chatbot, dokumentációépítés, sőt, kódolás – ma már a generatív mesterséges intelligencia számtalan módon segít optimalizálni a vállalaton belüli folyamatokat. Ezzel egyrészt időt takaríthatnak meg a cégek, másrészt az AWS skálázhatósága, a pay-as-you-go elve miatt csak a felhasználás után kell fizetni.

Jó hírünk van: a felhőszolgáltatások terén globális piacvezető Amazon Web Service (AWS) Advanced Tier Level partnereként egy izgalmas, ingyenes, de regisztrációhoz kötött eseményre invitálunk.

GenAI Business Talk: mikor és hol?

  • Időpont: 2024.06.20. 13.00 - 16.45
  • Helyszín: AWS iroda – House of Business Roosevelt, 1051 Budapest Széchenyi István tér 7-8., 1. Emelet

Miről lesz szó a rendezvényünkön?

-az Amazon Web Services által kínált generatív AI alapú szolgáltatásokról,

-a mesterséges intelligenciának az üzleti világ kihívásaira nyújtott

megoldásairól (például az intelligens dokumentum digitalizálásról és

menedzsmentről),

-konkrét üzleti esetekről, melyek kézzelfogható módon demonstrálják

például, hogy miként hozhatunk létre egyszerű módon olyan chatbotot, amely segít megérteni a magyar HR- vagy biztosítási szabályzatokat,

-megismerhetjük, hogyan valósíthatunk meg egy GenAI technológiával támogatott, magyar nyelvű, automatizált ügyfélszolgálatot.

A generatív AI felgyorsítja és hatékonyabbá teszi a munkavégzést. A GenAI témájú Business Talk rendezvényünkön első kézből ismerheted meg a jó gyakorlatokat egyenesen az AWS és a Devertix szakértőitől.


Gyere és csatlakozz informatív és izgalmas előadásainkhoz a szünetben pedig ismerd meg jobban előadóinkat, tedd fel nekik akár kifejezetten a saját vállalkozásodra vonatkozó szakmai kérdéseket! Még nem késő, regisztráljon az utolsó helyek egyikére!

Részletes program és regisztráció itt!







AWS book

AWS Cloud Computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!