Amazon Q

Vállalatodra szabott, generatív AI alapú asszisztens.

Az Amazon Q, az AWS egy új szolgáltatása, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy saját generatív AI modelleket fejlesszenek és használjanak. Ezek a modellek segíthetnek a vállalati folyamatok automatizálásában, a valós idejű adatok elemzésében és a termékfejlesztésben.

Az Amazon Q felhasználó-alapú szolgáltatás, így ezen termék használatát teljes mértékben segíthetünk személyre szabni! Mondd el milyen funkciókra lenne szükséged, és mi segítünk a vállalati funkcióidhoz leginkább passzoló szolgáltatási csomagot kialakítani. Így a vállalatodhoz igazított szolgáltatás árképzése is költséghatékonyabb lehet és csak azon funkciókért kell fizetned, melyeket valóban használsz!

Az Amazon Q legnagyobb előnyei

Az Amazon Q segíthet gyors és releváns válaszokat kapni a sürgető kérdésekre, problémákat megoldani, valamint tartalmat generálni a vállalat belső információs tárházára, illetve kódjaiban és vállalati rendszereiben található adatokra támaszkodva. Amikor az Amazon Q-val csevegsz, az azonnali, releváns információkat és tanácsokat nyújt, hogy segítsen a feladatok racionalizálásában, a döntéshozatal felgyorsításában, valamint a kreativitás és az innováció beindításában munkahelyeden. Az Amazon Q képes felmérni, ki milyen jogosultságokkal rendelkezik egyes dokumentumokhoz, így ennek alapján tudja felhasználni a forrásokat az egyes kérdések megválaszolása során.

interaction
Személyre szabja az interakciókat

Az Amazon Q megérti és tiszteletben tartja a vállalat éppen aktuális azonosítási módszereit, szerepköreit és jogosultságait, így ennek megfelelően az Amazon Q által felhasználható információkat az egyes interakciók során mindig személyre szabottan használja fel. Ha egy felhasználónak nincs jogosultsága bizonyos adatokhoz hozzáférésre az Amazon Q nélkül, akkor az Amazon Q használatával sem férhet hozzá azokhoz.

private
Biztonságos és privát felület

Az Amazon Q szolgáltatásának kifejlesztése során az egyik legfontosabb vezérelv a biztonság és az adatvédelem szem előtt tartása volt, hogy ne csupán a vállalatok mindennapi munkáját segítse elő, de feleljen meg a legszigorúbb vállalati igényeknek is. Az Amazon Q integrálható külső SAML 2.0-t támogató azonosító rendszerekkel (például: Okta, Azure AD és Ping Identity) a felhasználói hitelesítés és engedélyezés kezeléséhez.

Az AWS soha nem használja az Amazon Q szolgáltatást használó ügyfelek tartalmát az alapul szolgáló modellek képzéséhez. Más szóval, vállalati információid biztonságban vannak és bizalmasak maradnak.

faster
Segíti a gyorsabb probléma megoldást, tartalmat generál

Az Amazon Q üzleti szakértőd lehet, amely képes racionalizálni az olyan gyakori feladatokat, mint a hosszú dokumentumok összefoglalása, e-mailek vagy cikkek vázlatainak elkészítése, témakutatás vagy összehasonlító elemzések elvégzése. Az Amazon Q még bizonyos feladatok elvégzésében is segíthet, csökkentve az alkalmazottak által ismétlődő munkával, például ticketek iktatásával vagy új ügyek létrehozásával töltött időt. Az Amazon Q AWS-szakértőd is lehet, és segíthet a napi feladatokban, például a hibák javításában, problémák megoldásában vagy a kód optimalizálásában a jobb teljesítmény érdekében.

understand
Megérti a vállalati információkat, kódokat és rendszereket

Az Amazon Q-t összekapcsolhatod a vállalati információkkal, kódokkal és rendszerekkel, hogy személyre szabott beszélgetéseket folytathass vele, problémákat oldhasson meg, tartalmat generálhasson és a saját vállalkozásodnak megfelelő személyreszabott tanácsokat adjon, valamint feladatait ennek fényében végezhesse el. Összekötheted belsős dokumentumokkal, szerződésekkel, de akár még a cégen belül használt chattel is (pl.Slack), melyekre alapozva, sokkal napra készebb válaszokat adhat. Az átláthatóság érdekében, a források megjelölése is elérhető funkció.

Hogyan működik?

Az Amazon Q, vállalkozásodra szabható chatbot alapú generatív AI, mely a vállalati adatokhoz, információkhoz és rendszerekhez való csatlakoztatásával, a belső vállalati működés hatékonyságát maximalizálhatja. Mindezt, több mint 40 beépített csatlakozó teszi még egyszerűbbé. Az üzleti felhasználók - többek között a marketingesek, projekt- és programmenedzserek, valamint az értékesítési képviselők - személyre szabott beszélgetéseket folytathatnak, problémákat oldhatnak meg, tartalmat generálhatnak, intézkedéseket hozhatnak létre és még sok minden mást. Az Amazon Q tisztában van azzal, hogy mely munkakörben, mely rendszerekhez férhetnek hozzá az egyes munkatársak, így részletes kérdéseket tehetnek fel és személyre szabott válaszokat kapnak, amelyek kizárólag olyan információkat tartalmaznak, melyhez a kérdezőnek jogosultsága van.

Rendszergazdai finomhangolás

Az Amazon Q rendszergazdai finomhangolást is kínál a következő képességek engedélyezéséhez vagy letiltásához:

enterprise

A válaszok korlátozása csak a vállalati tartalomra, vagy a saját tudásának használata a lekérdezések megválaszolásához, ha nincs releváns tartalom a vállalati adattárban.

block

Blokkolt témák meghatározása.

context

Az optimális válaszok kontextusának beállítása.

BESZÉLJÜNK

Mondd el milyen funkciókra lenne szükséged, és mi segítünk a leginkább passzoló szolgáltatási csomagot kialakítani.

AWS book

AWS Cloud Computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!