2023. október 1.
Cloud

Az AWS felhőszolgáltatásainak előnyei az e-kereskedelemben

Author photo
Tassy János
Cloud Engineer

Ez a cikk eredetiben a Cheppers honlapján jelent meg.

E-kereskedelemmel foglalkozol? Mikola Péter kollégánk AWS webináriuma keretében az e-kereskedelmi szolgáltatók és a nagy forgalmú webáruházak ismert kihívásain keresztül mutatja be, hogy az AWS szolgáltatásai hogyan tudják enyhíteni vagy megoldani a tipikus problémákat.

Először az indulással kapcsolatos, valamint a kezdetben felmerülő feladatok megoldásába nyerünk betekintést, a későbbiekben pedig Péter néhány fontos AWS szolgáltatást mutat be és ad ötleteket arra, hogy ezeket az e-kereskedelemben hogyan tudjuk hasznosítani.

Végül egy gyakorlati bemutató keretében bemutatjuk, hogyan tudsz az AWS Marketplace segítségével egy egyszerű webshopot elindítani. Miután elkészült a webshopunk, könnyedén végrehajtunk rajta technikai változásokat: szerverét átméretezzük, Elastic IP-t rendelünk hozzá. Néhány alapvető szolgáltatás segítségével gyorsan skálázhatóvá tudjuk tenni a webáruházat. Ha nagyobb forgalomra számítunk, hasznos lehes a webinárium keretében bemutatott AWS CloudFront CDN is. A gyors weboldalt gyors adatbázis kell, hogy kiszolgálja, ehhez az Amazon RDS Aurora Serverless megoldását fogjuk beállítani. Végül a titkosított adatforgalom ma már alapvető elvárás az interneten, ehhez az az AWS Application Load Balancer és Amazon Certificate Manager lesz a segítségünkre.

E-kereskedelemben utazol? Érdekel, hogy hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a szolgáltatásod, weboldalad, webáruházad? Lépj velünk kapcsolatba, segítünk felmérni a lehetőségeid!

AWS book

AWS Cloud Computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!