AWS Lounge Hungary -

80 minutes of cloud security

Üdvözlünk az AWS Lounge Hungary webinar sorozatán!

Időpont: 2024. május 28. 18:00 - 19:20

Helyszín: Online

cloud security

A rendezvény házigazdái:

aws
devertix
ingram

Üdvözlünk az AWS Lounge Hungary következő rendezvényének regisztrációs oldalán!

Csatlakozz hozzánk az 80 minutes of cloud security című eseményünkön is, ahol elmélyedhetsz velünk az AWS felhőalapú infrastruktúra biztonságának legfontosabb kérdéseiben.

Az AWS, illetve szakmai partnerei, a Devertix és az Ingram Micro által szervezett előadás-sorozat célja, hogy sallangoktól mentes, 100%-ban szakmai előadásokkal támogassa az AWS-sel már foglalkozó és a felületek iránt még csak érdeklődő hazai szakembereket is. Nem titkolt célunk az sem, hogy a résztvevőinket valódi, egymást segítő közösségbe kovácsoljuk.


AWS Lounge Hungary meetup-sorozat időről időre elhozza az AWS újdonságait, igyekszik testközelbe hozni az AWS szolgáltatás-portfóliójában már elérhető megoldásokat, azok gyakorlati alkalmazását külső szakemberek segítségével, illetve olyan 3rd party szolgáltatásokat is, melyek hozzájárulnak a professzionális felhőhasználathoz.

Mit tartogat számodra sorozatunk harmadik állomása?

A webináron a felhőalapú infrastruktúra biztonságának fenntartása érdekében szükséges AWS erőforrások incidenskezelési folyamataiba nyerhetsz betekintést. Megismerheted, hogyan segít az AWS a biztonsági incidensek előrejelzésében és észlelésében, valamint hogyan zajlanak a vizsgálatok és a kezelési lépések a gyakorlatban. A webinár során kitérünk azokra a kulcsfontosságú AWS szolgáltatásokra is, amelyek alapvető szerepet játszanak az incidensek kezelésében, valamint bemutatjuk működésüket és feladataikat. Bemutatjuk mindazt, ami nélkülözhetetlen a biztonságos és megbízható felhőinfrastruktúra működtetéséhez.

Hogyan csatlakozhatsz?
Csupán töltsd ki az alábbi jelentkezési űrlapot. A részvétel ingyenes, de a helyek korlátozottak, így érdemes mihamarabb jelentkezni, hogy biztosítsd a helyedet. A webinárra regisztrálók hozzáférnek majd az online közvetítésünkhöz, ahol élőben, tökéletes minőségben, a prezentációk bevágott képével lesz követhető az esemény. Sőt, bátran kérdezhetsz is az előadóinktól!

A zárt közvetítés YouTube linkjét a rendezvény előtti napon küldjük ki a regisztrált résztvevőknek, számukra a rendezvény felvételről is visszanézhető lesz!

Köszönjük, hogy érdeklődsz az AWS Lounge Hungary iránt, és reméljük, találkozunk a webináron!

Programok

Előadó-
Szulák Krisztián
Enterprise Solutions Architect-AWS

20 éve IT (Developer, Business Analyst, Architect, Product Owner), ebből 2 év AWS (Solutions Architect). A magyar nagyvállalati ügyfeleket támogatom a Cloud stratégiájuk megvalósításában.

Szeretem a komplex problémákat és a színes megoldásokat; szabadidőmben is szívesen barkácsolok.

AWS Security landscape bemutatása

Az AWS jelenleg 200+ szolgáltatással rendelkezik, számtalan funkcionalitással, ami napról napra csak gyarapszik. Amikor egy rendszert építünk a felhőben, olyan eszköztárból válogathatunk, amit szinte lehetetlen egy ember számára átlátni; nemhogy biztonságosan üzemeltetni. Ebben az előadásban, bemutatom az AWS Security portfólióját, és hogy az egyes elemei hogyan dolgoznak együtt, hogy könnyebbé tegyük a fejlesztők és üzemeltetők mindennapjait.

Előadó-
Ijjas Viktor
IAAS Solutions Architect-Ingram Micro

Több mint 20 éve dolgozom az IT különböző területein (Service Delivery, Project Management, Architecture), ebből az utóbbi 3 évben felhős környezetben, mint AWS Solutions Architect.

AWS Security újdonságok
Az AWS a kezdetektől fogva a legfontosabb prioritásként kezeli a biztonságot. Ennek megfelelően az év végén rengeteg újdonságot jelentett be ezen a területen, amelyekből egy csokorra valót fogok bemutatni az előadásomban. Szó lesz arról, hogy milyen új eszközökkel védhetjük meg konténeres infrastruktúránkat, hogyan tehetjük még biztonságosabbá az adatainkhoz való hozzáférést, illetve beszélek a Mesterséges Intelligencia növekvő szerepéről a biztonságban.

Előadó-
Kovács Máté
Cloud Engineer-Devertix IT Zrt.

Négy éves tapasztalattal rendelkezem AWS Cloud Engineer pozícióban, ahol a felhőalapú alkalmazások infrastruktúráját, valamint CI/CD rendszereket tervezek, fejlesztek és üzemeltetek. Emelett érdeklődöm a gépi tanulás és mesterséges intelligencia iránt is és számos ilyen projektet vittem már véghez AWS-en.

Adatbiztonság az AWS felhőjében: Gépi tanulás és MI alkalmazások védelme
Egy valós gépi tanulási projekten mutatom be, hogy miként védheted meg az adataidat minden lépésben az AWS-en. Végigvesszük a projekt életciklusát, az adatok előkészítésétől a modellezésen át a deployment-ig, kiemelve a biztonsági intézkedéseket, amik az adatok védelmét szolgálják. Ez az előadás tökéletes betekintést nyújt abba, hogyan alkalmazhatók a legmodernebb AWS biztonsági szolgáltatások a gépi tanulási alkalmazások védelmére.

Előadó-
Martin Zsolt
AWS Senior Solutions Architect-Devertix IT Zrt.

Több, mint 10 éve dolgozom alkalmazásfejlesztéssel és Linux alapú rendszerek üzemeltetésével. Kezdetben on-premise környezetekben dolgoztam, ahol már akkor is alkalmaztam konfiguráció menedzsmentet, Infrastructure as Code megoldásokat és CI pipeline-okat. Az elmúlt 5 évben azonban már AWS és GCP felhőinfrastruktúrák tervezésével, megvalósításával, valamint Kubernetes alapú konténerizált workloadok menedzselésével foglalkozom.
Jelenleg, Magyarország egyik vezető bankjának fióki rendszer megújítási projektjében veszek részt, ahol az üzemeltetési csapat mentorálását és a DevOps/SRE szemléletmód meghonosítását végzem. Emellett, a munkám egy részét az új microservice architektúra üzemeltetése és monitorozása tölti ki.

AWS környezetünk incidenskezelése

Az AWS erőforrásaink incidenseinek kezelése kritikus fontosságú a biztonságos és megbízható felhőalapú infrastruktúra fenntartásához. Az AWS számos eszközt és szolgáltatást kínál az incidensek megelőzésére, észlelésére, vizsgálatára és kezelésére. Bemutatom az AWS szolgáltatások incidensek kezelésének kulcsfontosságú komponenseit, azok feladatait és működését.

Regisztrálj még ma!

AWS book

AWS Cloud Computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!