80 minutes of gen AI

Üdvözlünk az AWS Lounge Hungary webinar sorozatán!

Időpont: 2023. október 17. 18:00 - 19:20

Helyszín: Online

A rendezvény házigazdái

aws logo
devertix logo
ingram logo

Üdvözlünk az AWS Lounge Hungary online webinar-sorozatán!

A nemrég hazánkban is irodát nyitó AWS, illetve szakmai partnerei, a Devertix és az Ingram Micro által szervezett előadás sorozat célja, hogy sallangoktól mentes, 100%-ban szakmai előadásokkal támogassa az AWS-sel már foglalkozó és a felületek iránt még csak érdeklődő hazai szakembereket is. Nem titkolt célunk az sem, hogy a résztvevőinket valódi, egymást segítő közösségbe kovácsoljuk.

AWS Lounge Hungary meetup-sorozat időről időre elhozza az AWS újdonságait, igyekszik testközelbe hozni az AWS szolgáltatás-portfóliójában már elérhető megoldásokat, azok gyakorlati alkalmazását külső szakemberek segítségével, illetve olyan 3rd party szolgáltatásokat is, melyek hozzájárulnak a professzionális felhőhasználathoz.

Sorozatunk mostani, első állomásán az AWS-ben már elérhető generatív AI megoldásokat vesszük nagyító alá, illetve bemutatjuk, hogyan támogatja a felhős platform saját modellek futtatását. Sőt egy ígéretes, hazai felhasználásméréssel foglalkozó startup is itt debütál majd!

Az ingyenes webinarra regisztrálók hozzáférnek majd az online közvetítésünkhöz, ahol élőben, tökéletes minőségben, a prezentációk bevágott képével lesz követhető az esemény. Sőt, kérdezni is lehet az előadóinktól!

A zárt közvetítés YouTube linkjét a rendezvény előtti napon küldjük ki a regisztrált résztvevőknek, számukra a meetup felvételről is visszanézhető lesz!

Programok

Előadó-
Csőke Árpi
Solutions Architect-AWS

Több, mint 20 év szakmai tapasztalat nagy forgalmú weboldalak tervezésében és üzemeltetésében.

Mi a Generative AI? Több, mint az OpenAI ChatGPT. Ez egy hatalmas, folyamatosan és fénysebességgel növekvő ökoszisztéma, rengeteg szolgáltatóval. Ezen szolgáltatók trénelt modelljeit tudjuk a saját, privát AWS accountunkban használni. Képeket, szövegeket, kódokat tudunk velük egyszerűen generálni. És hogy mik ezek a szolgáltatások az AWS-nél, melyek megkönnyítik a mindennapi munkánkat a Generative AI-t felhasználva. Előadásunkból kiderül.

Előadó-
Sági-Kazár Márk
Head of OSS-OpenMeter

Az AI-boom és a közelmúltbeli gazdasági változások hatására egyre több SaaS-szolgáltató választja a cloud szolgáltatók által is használt felhasználás alapú (usage-based) árazási modellt (szemben a felhasználóalapú, seat-based modellel), ami az ügyfelek és a szolgáltatók számára is kiszámíthatóbbá teszi a skálázódásuk költségeit. A felhasználás valós idejű, megbízható mérését támogató technológiák azonban sajnos még nem teljesen kiforrottak. Erre ad megoldást az OpenMeter, egy nyílt forráskódú, usage metering eszköz.

Előadó-
Ijjas Viktor
IAAS Solutions Architect-Ingram Micro Cloud

Több mint 20 éve dolgozom az IT különböző területein (Service Delivery, Project Management, Architecture), ebből az utóbbi 3 évben felhős környezetben mint AWS Solutions Architect. Az előadásomban bemutatom, milyen compute és storage szolgáltatások állnak rendelkezésünkre az AWS kínálatából, hogy hatékonyan és optimálisan futtathassunk Machine Learning megoldásokat.

Előadó-
Tassy János
Cloud Architect / DevOps Engineer-Devertix

Fejlesztőként széleskörű szakértelmmel rendelkezem a skálázható és magasan elérhető felhőalapú rendszerek tervezése és megvalósítása terén, a hibatűrő architektúrák kialakításától a hatékony CI/CD csővezetékek és automatizálási eszközök alkalmazásáig. Amikor már elkoptak a Bogyó és Babóca könyvek, fejből fújod mind a hét kufli teljes élettörténetét és Boribon bárgyúságától már tikkel a szemed, előbb-utóbb eszedbe jut, hogy szeretnél valami újat is olvasni a gyereknek. Vajon alkalmas-e meseírásra valamelyik közkézen forgó modell és sikerül-e értelmesen futtatni ezt a felhőben?

AWS book

AWS Cloud Computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!